Vous êtes belle

 
Det här är Doves nya reklam där de har satt två skyltar över två ingångar. På ena så skrev de "Average" och "Beautiful", sedan så fick var person välja varsin ingång. Antalet som valde att gå igenom "Average"-ingången gjorde mig lite ledsen. Att så många kvinnor/tjejer inte inser hur vackra de faktiskt är. För varje person som gick igenom ingång där det står "Average" så forsattade jag att tänka "Varför går hon där? Hon är ju jätte vacker."
Sen så tänkte jag vad hade jag gjort om jag hade hamnat i den här situationen. Antingen så skulle jag gjort som en tjej vid mitten av videon gjorde att bara vända och ta någon annan ingång eller så skulle jag utan att tänka gå igenom dörren där det står "Average". Men varför gör vi det? Ett av svaren hittade jag i kommentarerna där någon skrev "But most of these girls aren't beautiful." Jag tror att många någon gång fått höra att man inte är vacker, att man kanske till och med är ful. Men det viktiga att komma ihåg att det inte är sanningen. Många som säger att någon är ful säger det av två anledningar, den första är att de kan vara avundsjuka och den andra är att de kanske inte känner attraktion till dig. Men bara för att man inte blir attraherad av någon betyder inte att den personen är ful. Sedan så kan man ju välja att se skönhet i något trots att man inte är attraherad till det och det är just det som jag tycker att alla människor borde sträva efter. Att se det vackra i varje person som de möter. Men om någon nu skulle kalla dig ful kom ihåg det här citatet(tror det var sagt av Miley Cyrus) "If someone tells you you're not beautiful, turn around and walk away so they can have a great view of your fabulous ass."
Sedan så är det ju även att vi varje dag ser vackra modeller på omslag där även de har blivit photoshopade. Det viktiga att komma ihåg då är för det första att bilden har gått igenom photoshop först och att bara för att hon är vacker med sitt utseende betyder inte att du inte är det.
Många har även kritiserat videon eftersom att den gör så att ordet average låter dåligt då ordet egentligen inte Jag kan hålla med lite att man kanske skulle valt ett annat ord men samtidigt så tycker jag att man borde lägga mer tyngd på ordet beautiful.
 
Vous êtes belle
You are beautiful



RSS 2.0